Wat is Snapchat

Je hebt Snapchat vast wel eens ergens voorbij zien komen. Maar wat is Snapchat nou eigenlijk, en wat kun je met deze app? Op deze pagina vind je meer informatie over wat Snapchat is. Snapchat is bedacht door Evan Spiegel en Bobby Murphy. Zij ontwikkelden de app voor een project op de Stanford University. Uiteindelijk werd Snapchat in September 2011 gelanceerd. Inmiddels is er een Snapchat iPhone en een Snaphat Android versie beschikbaar.

Snapchat is nu al ruim een jaar erg populair in Amerika. Volgens Forbes.com worder er vanaf december 2012 ongeveer 50 miljoen foto’s en video’s per dag heen en weer gestuurd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat grote investeerders hun belangstelling tonen in Snapchat. Een grote inversteerder achter foto-app Instagram, Benchmark Capital, stak onlangs maar liefst 10 miljoen dollar in Snapchat. Daarnaast gaan de geruchten dat Facebook een soortgelijke functie wil gebruiken in Facebook Messenger.

Maar wat maakt Snapchat nou zo populair en waarom maken zoveel jongeren over de hele wereld gebruik van deze app? Het unieke aan Snapchat is dat je foto’s en video’s naar vrienden kunt sturen die zij maar één keer kunnen bekijken. Degene die de foto verstuurd bepaalt bovendien zelf hoe lang de ontvanger de foto of video mag zien. Dit is minimaal 1 seconde en maximaal 10 seconden. Op die manier ontstaat er een soort mysterieus en spannende sfeer rondom Snapchatten.

De Amerikaanse hype waait ook over naar Europa en dus naar Nederland. In landen als Noorwegen en Denemarken is Snapchat inmiddels al behoorlijk groot. Het is dus een kwestie van tijd totdat ook Nederlandse jongeren in de ban zullen zijn van Snapchatten! Nieuwsgierig geworden en wil je Snapchat wel eens uitproberen. Download de app direct ie Playstore of Appstore en probeer het direct. Wil je meer informatie over het gebruik van Snapchat? Lees dan eens ons artikel Hoe werkt Snapchat.