Hoe werkt Snapchat

Ben je nieuwsgierig geworden naar Snapchat en wil je weten hoe Snapchat nou precies werkt? Op deze pagina vind je een duidelijke uitleg over het gebruik van Snapchat. Misschien heb je nog geen idee wat Snapchat is. Lees dan eerst de uitleg Wat is Snapchat?

1. Snapchat downloaden en installeren

Allereerst moet je natuurlijk Snapchat downloaden op je telefoon. Op dit moment is Snapchat beschikbaar voor de iPhone en Android (versie 2.2 of hoger). Weet je niet hoe je de app installeert? Geen nood: Zie Snapchat iPhone of Snapchat Android voor een handige handleiding waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je Snapchat download en installeert.

2. Snapchat account aanmaken

Snapchat registreren

Snapchat registreren

Open nu Snapchat op je telefoon. Je ziet een scherm zoals de afbeelding hiernaast. Omdat het de eerste keer is dat je Snapchat opent wordt gevraagd of je een nieuw account wil aanmaken. Hiervoor hoef je alleen maar je e-mailadres en een wachtwoord voor op te geven. Het is zelfs niet nodig om je account te activeren of iets dergelijks. Na het invullen van je emailadres en je wachtwoord kun je dus direct aan de slag met Snapchat!

3. Maak een foto of video

Nu je een account hebt aangemaakt en ingelogd bent kun je aan de slag met Snapchat. Je camera is direct geactiveerd. En dat is logisch. Het doel van Snapchat is namelijk het maken van foto’s en video’s en deze versturen. Het maken van een foto gaat zoals je dit gewend bent. Tik op de blauwe button onderaan je scherm om een foto te maken. Voor het maken van een video houdt je de blauwe button wat langer ingedrukt. Deze veranderd nu in een rode button, zo weet je dat je aan het filmen bent.

4. Bepaal de instellingen voor het versturen

Snapchat foto versturen

Snapchat foto versturen

Als je een foto of video gemaakt hebt zie je een scherm zoals de afbeelding rechts. Door op het kruisje linksboven te tikken verwijder je de foto of video en kun je een nieuwe foto of video maken. Rechtsboven zie je een potloodje. Met dit potloodje kun je de foto bewerken. Kies een kleur en tekenen maar! Het is ook mogelijk om een tekst aan je foto toe te voegen. Dit doe je door je vinger op de foto te tikken. Je kunt nu een tekst typen (maximaal 1 zin) en op ‘ok’ tikken.

Linksonder zie je een icoontje dat lijkt op een stopwacht. Als je hier op tikt kun je instellen hoe lang de ontvanger jouw foto of video mag zien. Je kunt kiezen tussen 1 en 10 seconden. De ontvanger krijgt de foto of video slechts één keer te zien. Bedenk dus goed hoe lang je wilt dat hij of zij ‘m ziet ;). Naast het stopwatch icoontje zit een download button. Als je hier op tikt wordt de foto opgeslagen op je telefoon. Dit is dus niet standaard het geval!

5. Foto of video versturen naar vriend

Tevreden over je foto of video en klaar voor verzenden? Tik dan rechtsonder op de ‘Send’ button. Je komt nu op een scherm waarin je vrienden staan. Als je pas net begonnen bent met Snapchat staan hier nog geen vrienden in. Waarschijnlijk zie je alleen de vriend ‘Team Snapchat’ staan. Deze kun je gebruiken om Snapchat uit te proberen.

6. Snapchat vriend toevoegen

Voor het toevoegen van een nieuwe vriend tik je rechtsboven op het ‘plus’ icoontje. Je kunt nu een username intikken en op ‘add’ drukken. Als de username bestaat wordt deze als vriend toegevoegd aan de lijst. Sommige Snapchat gebruikers hebben ingesteld dat je pas een foto of video mag sturen zodra zij het vriendschapsverzoek hebben goedgekeurd. Sommige Snapchat gebruikers staan het toe dat je hen direct een foto of video toe mag sturen.

Staat de vriend naar wie je de foto of video wilt sturen in de lijst? Dan tik je 1 keer op zijn of haar naam. Snapchat geeft nu de melding of je zeker weet dat je de foto of video met het door jou aantal ingestelde seconden wilt versturen. Tik op ‘Yes’ om de foto of video definitief te versturen!

Overzicht van verstuurde en ontvangen Snaps

Voor een overzicht van jouw verstuurde en ontvangen Snaps ga je weer terug naar het hoofdscherm. Je tikt nu linksonder op het icoontje dat lijkt op een doosje. Hier vind je de Snaps die jij naar vrienden gestuurd hebt en Snaps die vrienden naar jou gestuurd hebben. Van verstuurde Snaps kun je precies zien of ze al afgeleverd zijn en of ze geopend zijn. Je kunt zelfs zien of een vriend stiekem een screenshot van jouw Snap gemaakt heeft.